GAZİANTEP ŞAHİNBEY İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2024-2025 Ücretli Öğretmenlik Başvuru Duyurusu

ŞAHİNBEY İLÇE MİLLİ  EĞİTİM  MÜDÜRLÜĞÜ  2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI *ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU DUYURUSU*

 

-Başvurular e-devlet üzerinden alınacaktır.

-En az lisans mezunu adaylar başvuru yapabilecektir. Ancak, ihtiyaç halinde değerlendirilmek üzere; ön lisans çocuk gelişimi bölümü mezunları da başvuru yapabilecektir.

-Başvurular 24/08/2024 tarihi itibarı ile alınmaya başlanacak, yıl boyunca başvuru yapılabilecektir. Ancak, ilk aşamada yapılan başvuruların listesi alınacak ve öncelikli olarak değerlendirilecektir. 

İhtiyaç halinde sistem üzerinden yeni listeler alınacaktır.

-İlk aşama başvuruların listeleri, *24/08/2024  Cumartesi başlayıp 02/09/2024 Pazartesi  Günü Saat 23.59'a kadar* başvuru yapanlar arasından alınacaktır.

24/08/2024 tarihinden önce yapılan başvurular dikkate alınmayacak ve sistemden silinecektir. (24/08/2024 tarihinden önce başvuru yapan adayların, bu tarih itibariyle başvurularını silip belirtilen tarih aralığında tekrar yapmaları gerekmektedir.)

-Görevlendirmeler  müracaat esnasında sisteme yansıyan 2024 yılı KPSS puan üstünlüğüne göre yapılacak, branş bazında sıralamalar (P121, P120 ve P10) puan üstünlüğüne göre yapılacaktır.

-KPSS'ye girmeyen adaylar da başvuru yapabilecektir.

-Üniversitelerin tüm fakültelerinden mezun olan adaylar başvuru yapabilecektir. Ancak Eğitim Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi (formasyonlu) mezunlar öncelikli olarak değerlendirilecektir.  

Fen Edebiyat Fakültesi (formasyonu olmayan) ve diğer fakülte mezunları ihtiyaç durumuna göre  değerlendirilecektir.

-Öncelik durumunda sıkıntı yaşanmaması adına öğrenim durumuna göre bilgiler sisteme eksiksiz olarak girilmelidir. Beyan edilen bilgilerde tutarsızlık olan veya yanlış beyanda bulunan adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.  

-Görevlendirilecek erkek adayların 2024-2025 eğitim öğretim yılı içerisinde askerlik ile ilişiğinin olmaması gerekmektedir.

-Dönem başı itibarı ile görevlendirilen adaylar telefonla veya SMS ile bilgilendirilecektir. 

Belirtilen gün ve saatte istenilen evraklarla birlikte görevlendirme için gelmeyen adaylara tekrar dönüş yapılmayacak ve görevi iptal edilecektir. Ayrıca görevlendirme yapılan okullara gitmek istemeyen adaylara yıl içerisinde yeniden görev verilmeyecektir.

 

*İSTENİLEN EVRAKLAR*

>Diploma Aslı ve Fotokopisi (e-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

>Formasyon veya tezsiz yüksek lisans aslı ve fotokopisi

>Kimlik Fotokopisi

>Adli Sicil Kaydı (e-devlet çıktısı kabul edilecektir)

>Askerlik Durum Belgesi (Erkek adaylar içindir/e-devlet çıktısı kabul edilecektir.)

 

 *TERCİH YAPARKEN ADAYLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR*

 

> Adayların birinci tercihlerini mezun oldukları programa uygun olan branşta yapmaları zorunludur.  Mezun olduğu programa uygun olmayan veya tercih ettiği branşa ait ek belgesi (sertifika, kurs bitirme belgesi vs.) bulunmayan adayların yaptığı tercihler zorunlu olmadıkça değerlendirmeye alınmayacaktır.

>Görevlendirmelerde adayın öncelikli ilçe tercihi dikkate alınacaktır. (Örneğin ilk tercihinde farklı bir ilçeyi tercih eden aday Şahinbey ilçesinde listeye alınmayacaktır.)

>Adaylar birden fazla tercih yapacaksa, mümkün olduğunca mezun olduğu programa uygun branşların tercih edilmesi gerekmektedir.

Kolejtepe Mahallesi Yeşil Cami Caddesi Kaymakamlık Binası Yanı Şahinbey / Gaziantep - (342) 280 29 00

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.